TARTA CU CIUPERCI

Un aperitiv gustos si usor de realizat:
ALUAT:
-200 gr unt,
-2 oua,
-un praf de copt, sare,
-faina cat cuprinde.
Se framanta un aluat fraged di toate cele enumerate mai sus(cu untul topit).
UMPLUTURA:
-o ceapa mare,
-500 gr ciuperci champignion,
-100 ml smantana,
-un ou,
-pantrunjel verde tocat,
-100 gr cascaval,
-150 gr mozzarella,
-3 lg ulei de masline,
-sare si piper dupa gust.
Ceapa se caleste in putin ulei, apoi se adauga ciupercile, se tin pe foc pana se fierb in sucul propriu, apoi se adauga smantana, oul, cascavalul ras, pantrunjelul sarea si piperul. Se intinde o foaie de aluat in tava tapetata cu hartie de copt, iar peste foaie se pune umplutura de ciuperci. Tot din aluat se taie fasii si se pun deasupra, inaintea mozzarellei(aceasta se pune peste umplutura sau chiar inauntru). Este foarte buna.

2 comentarii:

lacucinaromena