Parjolute cu sos







Pentru parjolute cu sos avem nevoie de:
-800 gr carne tocata amestec vita si porc,
-2 morcovi, 2 cartofiori, rasi prin razatoarea mica sau dati prin masina de tocat carne,
-6-7 catei de usturoi,
- marar sau pantrunjel,
-2 oua,
- 2 felii franzela inmuiate in apa,
-sere, piper si ulei pentru prajit.
Din aceste ingrediente se fac parjolutele si se prajesc in ulei incins, apoi se face sosul din:
-2 cepe taiate marunt,
- un morcov dat prin razatoare,
-200 ml suc de rosii,
-4 catei de usturoi,
-o cescuta vin alb,
-3-4 lg ulei,
-o crenguta cimbru,
- 2-3 foi dafin,
-2 lg faina de grau
-sere si piper dupa gust.
Se pune ceapa taiata, impreuna cu 2 catei de usturoi taiati rondele, la calit cca 5 min, apoi se adauga vinul alb, sucul de rosii, cimbrul, dafinul. Cand ceapa este gata se pune faina inmuiata cu 2 gl apa si cu ceilalti 2 catei de usturoi pisati, se amesteca bine sa nu ramana cocoloase si se pun parjolutele in sos, lasanduse pe foc inca 5 min. Se pune sare si piper dupa gust si la final se poate adauga pantrunjel verde. Se poate servi atat cald cat si rece.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

lacucinaromena