Tot pentru copii mofturosi o reteta de ceva dulce care sigur o sa-i incante. Reteta acestui pandispan e aproximativ ca a celei de la blatul de tort.
Pentru doua tavi de pandispan avem nevoie de:
- 8 oua,
- 16 lg de zahar,
- 10 lg faina cu varf,
- 100 gr unt topit,
- 5 lg cacao,
- 2 lingurite de praf de copt,
- stafide, nuci sau alune macinate,
- esenta de vanilie, rom, sau coaja de lamaie si portocale.
Se incalzeste cuptorul, se pregatesc tavile se cerne faina, se separa albusurile de galbenus. Se bat galbenusurile cu 8 lg de zahar, untul topit si esenta. Albusurile se bat spuma cu mixerul si se pune restul de zahar in ploaie, compozitia trebuie sa arate ca o bezea. Aceasta se toarna peste galbenusuri, se amesteca faina cu praful de copt si se incorporeaza lejer pentru a nu distruge bulele de aer formate. Se toarna 3/4 din compozitie in tavile acoperite cu hartie de copt, iar cealalta parte se amesteca cu cacaoa si nucile, alunele sau stafidele. Se baga in cuptor la 150 gr, nu se deschide cuptorul timp de 15-20 min apoi se mai tin aprox jumatate de ora in cuptor la 180 gr.