TAVALITE

Nustiu de ce? Dar aceasta prajitura o faceam impreuna cu surorile mele de sarbatorile de iarna, de craciun ori de anul nou, cred ca asa era traditia (atunci faceam cate 5-6 feluri de prajituri, fiindca trebuia sa vina baietii cu uratul la noi... si cum noi eram trei susori si uraturii erau pe masura... ce vremuri frumoase!!!!!). Fiindca a sosit vremea amintirilor, a sarbatorilor, am facut din nou prajitura:
BLATUL
-350 gr zahar,
-70 gr margarina sau unt,
-2 oua,
-2 lg miere,
-200 ml lapte,
-1 praf de copt,
-400 gr faina,
-2 lg cacao si esente de rom, vanilie sau coaja rasa de lamaie si portocala.
Toate acestea se amesteca si se coc 40-45 min, la temperatura de 140-150 grade. Se portioneaza blatul apoi se insiropeaza cu :
SIROPUL
-200 gr zahar,
-200 gr unt sau margarina,
-200 ml lapte,
-esenta e rom,
-2-3 lg cacao,
Se pun pe foc, pana se topeste untul si zaharul.
-200 gr fulgi de cocos.
Prajituta portionata, se scufunda in siropul aproape rece si se tavaleste prin nuca de cocos (se mai poate folosi nuca macinata).




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

lacucinaromena