Tort diplomat cu fructe

A fost sarbatoarea Sf. Constantin si Elena si am facut doua tortulete diplomat, unul pt sotul meu Ciprian si unul pentru o alta fata care a implinit anii si pe aceasta cale vreau sa spun cu intarziere "La multi ani!", sanatate si impacare, tuturor celor care si-au sarbatorit ziua onomastica (scuze pt intarziere).
Pentru tortul cu fructe avem nevoie:
- 500 ml frisca lichida,
- 4 galbenusuri,
- 8 lg zahar,
- 15 gr gelatina(un plic si jum),
- 100 ml lapte,
- esenta de vanilie, rom, coaja de portocale si lamaie rasa,
- 50 ml compot de ananas (zeama pt a dizolva gelatina),
- fructe pentru interior in crema diplomat: un kivi, o banana, o portocala, sau piersici, ananas compot, capsuni ce fructe va plac, dar sa fie stoarse de zeama ca sa se intareasca bine crema diplomat cu gelatina,
-3 portocale, 2 kivi, cateva capsuni mari pentru decorul exterior.

Incepem sa facem tortuletul foarte gustos si racoros, mai ales pentru vara:
- se pune geletina la dizolvat in zeama de la compotul de ananas, sau in alt lichid si se pune pe baie de aburi daca nu e prea mult timp,
- se pregateste crema din galbenusuri, lapte si zahar, pe foc, amestecand continuu cu telul pt a nu se prinde, pana se ingroasa un pic si devine ca o spuma,
- se bate frisca in timp ce se raceste un pic crema,
- se pune gelatina in crema calduta,
- se pun esentele,
- cand e aproape rece crema, se toarna peste frisca batuta si se da la frigider o ora doua, pana se intareste un pic,
- se imbraca o forma de tort(o cratita) in folie alimentara si apoi cu felii de portocale si kiwi po o suprafata cat mai mare, apoi se toarna crema diplomat,
- se pune deasupra tot fructe felii, piscoturi sau o foaie subtire de blat,
- se da la rece cca 12 ore,se rastoarna din forma si se serveste.


2 comentarii:

  1. Preferatul meu este cel rotund, cu felii de portocale. Asta pentru ca am de unde alege! Am venit in dar cu un brat de premii si sper sa-ti faca placere.

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut Elena, te invit cu placere la o portie de tort! Multumesc mult de premii. Te salut cu drag! Mirela

    RăspundețiȘtergere

lacucinaromena