Friptura de porc pe pat de legume

Friptura cu legume se gateste destul de des in familia noastra. E hranitoare, satioasa si festiva.
Reteta e foarte simpla, poate multe gospodine o fac, insa uite cum o fac eu:
MATERII PRIME
-1 kg pulpa de porc
-600 gr cartofi
-2 buc morcovi
-2 buc ceapa
-usturoi, sare, piper, 1 pahar bere, 5 linguri ulei, foi dafin, pantrunjel sau parmezan pt final.
Carnea se spala, se taie si se pune intr-o tava timp de 10 minute dupa ce a fost tinuta vreo 3 ore la bait cu usturoi, sare, piper, berea, putin ulei. Dupa cele 10 min se adauga ceapa taiata rondele, morcovul taiat rondele, si se pune un pic de ulei. Dupa inca alte 10 minute, cand carnea se mai fragezeste se adauga cartofii taiati sferturi. Toata compozitia se tine la cuptor la foc mic aprox o ora, iar la final se orneaza cu pantrunjel sau cu parmezan ras.



2 comentarii:

lacucinaromena